Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, s-au strans, marti seara, in Piata Universitatii din Capitala, de unde au pornit in mars, dupa aproximativ o ora, catre clubul Colectiv, oprindu-se pe strada pe care se afla localul, apoi intorcandu-se spre Piata Universitatii, relateaza Mediafax.

UPDATE: La ora transmiterii acestei stiri, aproximativ 100 de protestatari manifesteaza in Piata Universitatii, un grup provocand incidente si fortand, in doua randuri, cordonul de jandarmi, unul dintre protestatari fiind ranit usor, iar altul cazand dupa ce fortele de ordine au incerat sa il imobilizeze.

Aproximativ 100 de persoane se afla, la aceasta ora, in Piata Universitatii, dupa ce au mers, in mars, catre clubul Colectiv. La revenirea in Piata Universitatii, un grup de protestatari, care se afla in centrul intersectiei, a incercat sa forteze cordonul de jandarmi, provocand o busculada. Acestia s-au imbrancit cu fortele de ordine, unul dintre protestatari fiind lovit si cazand la pamant. Dupa cateva minute, acesta s-a ridicat si a revenit in grupul de protestatari.

Ulterior, grupul de manifestanti violenti a incercat, pentru a doua oara, sa forteze cordonul de jandarmi din zona Fantanii, din Piata Universitatii, fortele de ordine imobilizandu-l pe unul dintre acestia. In urma incaierarii, cei doi jandarmi si protestatarul au cazut la pamant, insa fara a fi raniti.

Manifestatii scandeaza "Fara violenta!" si "Voi aveti bastoane, noi mainile goale!". Dupa aceste doua incidente, un grup de protestatari a blocat un sens al bulevardului Magheru, intanzindu-se pe jos, in strada.

***

Cateva zeci de persoane s-au adunat in Piata Universitatii in jurul orei 18.00, dupa ce in cursul zilei s-au mobilizat pe retelele de socializare.

In jurul 19.30, aproximativ 200 de manifestanti adunati in piata, unii dintre ei avand steaguri tricolore, au plecat in mars spre Clubul Colectiv, pe traseul Piata Unirii - Splaiul Independentei, ei scandand "Fara violenta!", "Romania, Romania!" si "Veniti cu noi!". Protestatarii nu au ajuns pana in fata clubului, oprindu-se pe strada pe care se afla acesta, apoi s-au intors din drum si au plecat, din nou, catre Piata Universitatii.

Grupul de protestatari nu este organizat, acestia deplasandu-se pe mai multe rute, in grupuri mai mici.

O parte dintre manifestanti cer schimbarea clasei politice, unii dintre ei avand si mesaje impotriva actualului Guvern.

Marsul a pornit initial ca o ampla miscare de protest, anuntata pe retelele de socializare la scurt timp dupa tragedia din Colectiv. Peste 11.000 de persoane au anuntat, pe Facebook, ca vor participa la acest protest, in 1 Decembrie.

Luni, 30 noiembrie, s-a implinit o luna de la incendiul din clubul Colectiv, al carui bilant este de 60 de morti si sute de raniti.

Printre victimele care si-au pierdut viata in urma incendiului se numara artisti, jurnalisti, elevi olimpici si studenti straini. Luni, zeci de persoane, printre care multi copii, au depus flori, lumanari si s-au rugat la locul in care a avut loc incendiul din clubul Colectiv in urma cu o luna. Dupa tragedie, clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, a devenit loc de pelerinaj, unde mii de oameni au depus lumanari si flori. Printre ei au fost presedintele Klaus Iohannis, reprezentantii Casei Regale, presedintele Poloniei, ambasadorul Frantei si arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.