Membrii Platformei Unioniste Actiunea 2012 au defilat, marti, de Ziua Nationala, cu aproximativ o suta de masini, de la Bucuresti la Ploiesti, ei purtand steaguri tricolore si transmitand un mesaj de unire a Basarabiei cu Romania - "2018 - anul reintregirii", transmite Mediafax.

Sustinatori ai unirii cu Moldova au defilat cu 100 de masini de la Bucuresti la PloiestiFoto: Mediafax

Membrii platformei unioniste au participat, marti dupa-amiaza, la o actiune organizata la Ploiesti cu ocazia Zilei Nationale. Astfel, aproximativ o suta de masini purtand steagul Romaniei si mesajul "2018 - anul reintregirii" au plecat la orele pranzului din Bucuresti si au ajuns dupa-amiaza in centrul Ploiestiului.

"Este o actiune in premiera facuta de organizatia noastra, un miting auto care promoveaza unirea celor doua state romanesti, Romania si Basarabia. Din pacate, astazi sarbatorim marea unire despartiti de o granita. Sarbatorim Marea Unire de o parte si de cealalta a Prutului. Facem actiuni la Bucuresti, aici, la Ploiesti, la Kahul, la Ungheni, in Moldova. Dorim sa facem vizibil acest mesaj: dorinta noastra de reintregire nationala este una mare si dorim sa raspandim acest mesaj", a declarat Madalina Hrituleac, membru al Organizatiei Actiunea 2012.

Ea a precizat ca deplasarea la Ploiesti a avut loc la invitatia autoritatilor locale, care au donat carti bibliotecilor din Basarabia.

Pe platoul din fata Palatului Culturii din Ploiesti, situat in centrul orasului, membrii Actiunii 2012 s-au prins in hora cu localnicii si cu reprezentanti ai autoritatilor locale, dansand pe muzica traditionala interpretata de fanfara.

"Le dorim in primul rand "La multi, multi ani" de ziua lor si le mai dorim sa devina cat mai constienti ca, din pacate, tara aceasta nu este intreaga", este mesajul unionistilor catre romani, de Ziua Nationala.

Platforma Unionista Actiunea 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania.