Miercuri, valorile termice vor marca o usoara scadere fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in vest, in nord si in centru, unde vor deveni apropiate de cele obisnuite pentru inceputul lunii decembrie, in timp ce in rest vor caracteriza inca o vreme mai calda decat normal, informeaza Mediafax.

Cerul va avea innorari temporare in regiunile vestice, nordice si centrale, unde va ploua pe arii restranse. Pe timpul noptii in Maramures, nordul si estul Transilvaniei si nordul Moldovei vor fi precipitatii mixte. In zona montana izolat va mai ninge. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si conditii pentru ploi izolate in sud-est.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar in cursul zilei si in Moldova, Dobrogea si sudul Olteniei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 12 grade, iar cele minime intre -3 si 4 grade, mai coborate in depresiuni, spre -8 grade in cele ale Carpatilor Orientali. In a doua parte a noptii se va forma ceata local in zonele joase din vestul tarii si izolat in rest.

La Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent, mentinandu-se totusi peste cele normale ale datei pe parcursul zilei. Cerul va fi partial noros, iar vantul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima de 0...1 grad, mai coborata in zona preoraseneasca, spre -3 grade.

Joi, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii decembrie in majoritatea zonelor. Cerul va avea innorari in nord-estul si centrul tarii si local vor fi precipitatii mixte in Maramures, estul Transilvaniei si Moldova si ninsori in Carpatii Orientali. In regiunile vestice ceata si norii josi vor persista si vor fi conditii de burnita.

In restul zonelor cerul va fi variabil la partial noros, iar ceata se va semnala pe spatii restranse dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 4 si 14 grade, iar cele minime intre -5 si 5 grade.