Vicepremierul Vasile Dancu a declarat marti, la Alba Iulia, ca reprezinta un incident regretabil faptul ca tricolorul romanesc de pe catargul aflat in vecinatatea monumentului Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a fost inlocuit cu steagul secuiesc de catre persoane ramase inca necunoscute, scrie Agerpres.

Tricolorul romanesc de pe catargul aflat in vecinatatea monumentului Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a disparut luni dimineata la schimbarea echipelor de patrulare, fiind inlocuit cu steagul secuiesc, de catre persoane inca necunoscute, a precizat luni, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, dr. Ioan Popa.

In opinia lui Dancu, acest lucru nu defineste relatia cu minoritatea maghiara, precizand insa ca trebuie militat pentru respectarea simbolurilor nationale pe tot teritoriul Romaniei.

'Sigur ca exista si in administratia noastra din unele localitati maghiare, cu dominanta maghiara, exista uneori aceasta dorinta de a incita, de a crea momente de conflict, aducand simbolurilor nationale afront, dar cred ca acesta nu este un lucru general. In mod normal, noi trebuie sa militam pentru respectarea simbolurilor nationale pe tot teritoriul Romaniei, indiferent de localitate, dar nu credem ca aceasta defineste relatia noastra cu minoritatea maghiara. Eu cred ca acestea sunt mai degraba incidente regretabile, dar nu sunt, nu reprezinta o situatie care s-a generalizat', a declarat vicepremierul Vasile Dancu, prezent la festivitatile organizate de Ziua Nationala la Alba Iulia.