Cei doi tineri romani care si-au pierdut viata in atentatele teroriste de la Paris, din seara de 13 noiembrie, vor fi inmormantati marti in capitala Frantei, slujba urmand sa fie oficiata de catre Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la Zlatna, preotul Constantin Tarziu, paroh la Biserica Ortodoxa Romana din Paris, informeaza Agerpres.

Potrivit preotului Constantin Tarziu, care participa in aceste zile la intrunirea romanilor din diaspora intruniti la Congresul Spiritualitatii Romanesti, desfasurat la Alba Iulia si Zlatna, va fi oficiata o slujba de prohodire in Biserica Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail, catedrala mitropolitana a romanilor din Paris. Slujba de prohodire va fi oficiata marti, 1 Decembrie, de la orele 11,30, de catre un sobor de preoti in frunte cu IPS Iosif, a mentionat preotul Constantin Tarziu.

"Sicriele celor doi vor fi aduse in catedrala si se va oficia in acelasi timp pentru cei doi slujba inmormantarii. Este vorba de stranepotul parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, si sotia sa, Lacramioara Pop, din Baia Mare", a afirmat preotul Constantin Tarziu.

La slujba vor fi prezenti si reprezentanti ai statului francez, cheltuielile de inmormantare fiind suportate integral de catre autoritatile din aceasta tara, a precizat parohul Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail din Paris.

In atentatele din 13 noiembrie de la Paris si-au pierdut viata si doi romani, sot si sotie, Ciprian Calciu, de 32 de ani, si Lacramioara Pop, de 28 de ani. Cei doi erau invitati la o aniversare la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, fiind impuscati in timp ce se aflau pe terasa La Belle Equipe. In urma lor au ramas o fata, de 11 ani, din prima casatorie a Lacramioarei, si un baiat, de un an si jumatate.