Patronul unei firme de tractari auto din Timisoara a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce, in urma unui scandal, a lovit cu masina mai multe persoane care s-au adunat intr-o parcare privata, revoltate de faptul ca autoturismul unui cadru didactic a fost ridicat de firma, cu tot cu sofer, informeaza Mediafax.

Incident intr-o parcare din TimisoaraFoto: Captura YouTube

Potrivit politistilor care au intervenit la locul incidentului, sambata, reprezentantii firmei de tractari auto "Ingerii Galbeni" au ridicat pe platforma, dintr-o parcare privata din Timisoara, o masina in care se afla soferul, Horia Balta, cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timisoara, transmite Mediafax.

El a refuzat sa coboare din masina, iar, dupa ce autoturismul a fost ridicat pe platforma, angajatii firmei au parasit locul si au abandonat masina de tractari cu tot cu autoturismul si cu soferul in parcarea privata, sustinand ca profesorul nu are decat sa plateasca stationarea si sa isi dea singur jos masina de pe platforma.

"Eu nu plec de aici, nu ma las calcat in picioare si umilit. Vreau sa vad ce o sa faca, o sa ma tina aici? Nu mananc, nu beau, tin post negru, nu plec", a spus profesorul Horia Balta.

Spre seara, acolo s-au adunat aproximativ 20 de tineri, majoritatea soferi, pentru a-l sustine pe profesorul universitar care protesta in autoturismul aflat pe platforma.

In jurul orei 22.00, in parcarea privata au sosit si viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu (PNL), consilierul local PSD Alfred Simonis si adjunctul sefului Politiei Timisoara, Daniel Tudorescu.

Viceprimarul a incercat sa discute cu profesorul protestatar si l-a convins sa iasa din masina, pentru ca aceasta sa poata fi data jos de pe platforma, cu ajutorul unei macarale a Administratiei Domeniului Public (ADP) Timisoara.

Potrivit politistilor, in parcare a sosit ulterior si patronul firmei de tractari auto "Ingerii Galbeni", Sorin Nedelcu, iar in urma discutiilor cu persoane prezente a decis sa renunte la orice fel de pretentii financiare si sa dea jos de pe platforma autoturismul profesorului universitar, ceea ce s-a si intamplat.

Cei aproximativ 20 de tineri care se adunasera in parcare au inceput sa ii ceara socoteala patronului pentru alte presupuse abuzuri ale acestei firme de tractari auto, iar cineva ar fi incercat sa intepe cauciucurile de la masina lui Nedelcu.

Sorin Nedelcu s-a urcat in masina sa si a pornit fara sa se asigure, lovind, astfel, mai multe persoane. Una dintre acestea a fost transportata apoi cu ambulanta la spital, acuzand dureri la picior si in zona bazinului. De asemenea, alte cateva persoane au mers la spital pentru investigatii medicale.

Politistii spun ca un echipaj de Politie a pornit in urmarirea lui Sorin Nedelcu, insa l-a pierdut. Barbatul a fost imediat dat in consemn, fiind cautat de agentii de la Politia Rutiera in mai multe cartiere din Timisoara.

Adjunctul sefului Politiei Timisoara, Daniel Tudorescu, a reusit, in cele din urma, sa il contacteze telefonic pe Nedelcu, pe care l-a chemat la audieri la Sectia 4 Politie.

In jurul orei 4.00, Sorin Nedelcu s-a predat Politiei municipiului Timisoara, unde a sosit insotit de avocati, fiind ulterior dus la Sectia 4 Politie, unde a fost audiat.

In urma audierilor, Sorin Nedelcu a fost retinut pentru 24 de ore pentru loviri si alte violente si tulburarea linistii si ordinii publice.

La Sectia 4 Politie au fost audiati si martorii incidentului.

Totodata, in cursul noptii de sambata spre duminica, au fost depuse la Politie opt plangeri pe numele lui Sorin Nedelcu.