Pompierii prahoveni au intervenit, in ultimele ore, pentru evacuarea apei din curti si beciuri in 11 localitati din judet in care au fost inregistrate inundatii, cauzate de ploile abundente, informeaza Agerpres.

InundatiiFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat de presa emis, sambata, de Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, in ultima perioada au fost inregistrate inundatii in 11 localitati, respectiv Sinaia, Valenii de Munte, Azuga, Busteni, Baltesti, Lipanesti, Baicoi, Plopu, Barcanesti, Podenii Noi si Mizil, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din beciuri si din curti.

De asemenea, lucratorii ISU au intervenit si pentru evacuarea apei la Sectia de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde a avut loc o revarsare a canalului de scurgere.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Marius Mihai, grupul sanitar al personalului de pe acea sectie a fost inundat in urma revarsarii unui canal de scurgere, apa fiind evacuata cu o motopompa, activitatea medicala nefiind afectata. Totodata, sambata dimineata patru localitati, respectiv Pucheni, Puscasi, Pietrosani si Fanari, erau partial nealimentate cu energie electrica, fiind afectati la acel moment 2.658 de consumatori.

Purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat, pentru AGERPRES, ca acele deranjamente au fost remediate, astfel ca in prezent se mai inregistreaza deranjamente colective doar pe reteaua de joasa tensiune, in Breaza, Comarnic, Secaria, Lipanesti, Copaceni, aproximativ 500 de consumatori fiind afectati.

Judetul Prahova a fost sub cod galben de avertizare pentru fenomene meteorologice pana la ora 12:00, iar incepand cu orele 07,45 s-a instituitcod portocaliu hidrologic, valabil pana sambata la ora 18:00.