Ciprian Calciu nu mai fusese nicicand la fel de fericit ca vara aceasta, motivul fiind ca reusise in sfarsit sa isi reuneasca familia in Franta, intr-un apartament din Arondismentul al 19-lea in care pana mai inainte locuise doar cu iubita sa Lacramioara Pop, povesteste un prieten de al lui, Marius, citat de Le Monde. Cand au fost comise atacurile, Cirpian si Lacramioara erau la una dintre terasele din Paris si asteptau cativa prieteni sa petreaca o seara linistita. Au murit dupa ce teroristii au deschis focul la intamplare asupra clientilor asezati la mese.

Ciprian si Lacramioara aveau un fiu, Kevin, in varsta de 18 luni. Mama si fiica Lacramioarei, (fiica in varsta de 11 ani dintr-o casnicie anterioara a Lacramioarei), Tatiana respectiv Tania, venisera in Franta in august. In seara de 13 noiembrie, cuplul il lasase pe cel mic acasa in grija bunicii sale.

Nu mai avea rude apropiate in tara. Tatal lui Ciprian si tatal Lacramioarei murisera amandoi anul acesta. Sora Lacramioarei era in italia, iar cei doi frati ai lui Ciprian, gemenii alexandru si Mircea, plecasera si ei din Mahmudia.

Ciprian Calciu, originar din Mahmudia (Tulcea), s-a mutat in Franta in 2005, pe cand avea 22 de ani, si a prins repede limba si obiceiurile. Cipria lucra in Franta ca mecanic pentru intretinerea lifturilor.

"Iubea ambianta cafenelelor pariziene, a berariilor si interactiunea. Era <>, atat calm cat si placut", povesteste un fost coleg Yann Sennegon. Acesta il descrie ca un "descurcaret talentat". "M-a invatat foarte multe lucruri", isi aminteste Yann, "caci se pricepea foarte bine la electronica si electrica. Avea maini de aur".

Considerat de catre prietenii sai drept un bonvivant, Ciprian era insa "mai presus de toate, foarte serios, nu tipul de om vare bea prea mult cu o noapte inaintea unei zile de munca pe santier", spune Marius.

Lucra cate zece ore pe zi, ca furnizor de servicii pentru ascensoare. "Voia sa reuseasca in viata si facea totul pentru asta", spune Marius. "Isi iubea meseria, la care aprecia faptul ca presupune de toate: mecanica, electronica, zidarie."

In ultimii ani, piata incetinise iar subcontractorii nu mai aveau de lucru. Ciprian, punand mai presus de orice siguranta familiei sale, tocmai obtinuse un contract permanent cu producatorul de ascensoare Atlas, pe langa jobul de depanator de lifturi.