Sindicatul personalului navigant al Deutsche Lufthansa a renuntat la declansarea unei noi greve, dupa ce a ajuns la un acord cu conducerea asupra principalelor solutiilor de inchidere a conflictului care afecteaza de mult timp compania, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

PilotiFoto: Captura YouTube

Dupa discutii intense au avut loc progrese. Reprezentantii companiei au facut unele concesii in privinta problemelor legate de pensii si beneficiile de pensionare, a anuntat sindicatul UFO.

Personalul navigant a organizat deja o greva de o saptamana, incheiata pe 13 noiembrie, cel mai lung protest din istoria operatorului aerian, care a avut ca rezultat anularea a circa 4.700 de curse.

Sindicatul anuntase luni ca noi proteste vor avea loc joi si vineri, pentru ca nu a primit o propunere imbunatatita din partea Lufthansa.

Conducerea Lufthansa, care se afla de doi ani in conflict cu sindicatele, intentioneaza sa organizeze o intalnire cu reprezentantii acestora pe 2 decembrie, pentru a discuta despre locurile de munca.