Premierul Dacian Ciolos a cerut miercuri ministrilor sa publice, atunci cand sunt solicitari, informatiile care nu sunt secrete prin lege. Solicitarea a fost facuta in contextul in care au fost facute solicitari catre Ministerul de Interne pentru publicarea unor informatii privind sponsorizarea ISU. "O sa va rog ca de acum inainte, fara sa mai fie cazul sa mai intervin eu, atunci cand sunt solicitari, sa dati acele informatii care sunt publice si o sa va rog in saptamanile urmatoare sa faceti o analiza cu toate elementele care pot sa fie facute publice, sa le faceti publice pe site-ul ministerului pentru ca acesta este primul pas in reforma administrativa", a spus Ciolos.

Acesta a precizat ca este nevoie de transparenta deoarece membrii Guvernului pot ascunde informatii fara sa vrea. "As vrea sa fie o invatatura pentru noi, toti membrii Guvernului, nevoia de transparenta pentru ca daca nu suntem transparenti unii dintre noi, chiar fara sa vrem, ascundem lucruri care trebuie facute publice tocmai pentru a recastiga increderea cetatenilor in serviciul public. La Ministerul de Interne am tot insistat zilele acestea, dupa o solicitare de informare privind sponsorizarea, sa fie publicate toate documentele care nu sunt secrete, prin lege sau care nu sunt confidentiale".

Ministrul de Interne Petre Toba a spus ca va emite un ordin potrivit caruia toate sponsorizarile de la ISU sa fie publicate pe site-ul institutiei.