Pirotehnistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges au detonat miercuri o valiza suspecta abandonata in zona centrala a municipiului Pitesti, in urma verificarilor constatandu-se ca valiza era goala si nu prezenta niciun pericol, informeaza Agerpres.

Valiza de tip "diplomat" a fost observata in apropierea intrarii in centrul de examinare al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Arges de o persoana, care a sunat la 112. In urma apelului au intervenit mai multe echipaje de politie, care au izolat zona si au evacuat cladirile din jur, inclusiv sala in care se sustinea examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere.

"Sediul nostru a fost evacuat total. (...) Nu a intrat nimeni in panica, am avut grija de acest lucru, avem proceduri pe aceasta linie si ne-am conformat in cel mai scurt timp. (...) Examenul se va relua", a declarat seful SPCRPCIV Arges, comisarul sef Ion Angheloiu.

Dupa izolarea zonei, valiza suspecta a fost a fost mutata de pirotehnisti la intrarea intr-o parcare supraterana din apropiere, unde a fost detonata. Potrivit unor surse judiciare, valiza era goala si nu prezenta pericol.