Traficul la suprafata in cartierul bucurestean Drumul Taberei, afectat de lucrarile la Magistrala 5 de metrou, va fi reluat la sfarsitul anului, a declarat marti ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, citat de Mediafax.

"La metroul din Drumul Taberei partea buna este ca se pot continua lucrarile si se lucreaza in subteran fara sa mai incurcam foarte mult traficul la suprafata. Traficul la suprafata va fi reluat la sfarsitul anului si asta este vestea buna. In sfarsit, acel cartier in care si eu circul destul de des va fi deblocat", a afirmat Costescu.

Ministrul Transporturilor a vizitat marti santierul magistralei de metrou 4 Parc Bazilescu - Depoul Straulesti. Lucrarile au ca obiect extinderea magistralei in zona de nord a Bucurestiului cu doua statii -Laminorului si Straulesti, cu tunelele de legatura aferente, un terminal intermodal, un park&ride si un depou, avand o lungime totala de 2,1 km.

"Pe partea tehnica, am comparat si cu lucrari vazute in alte tari, in Istanbul, am comparat si cu lucrarile pe care mi le amintesc inca de la metroul din Romania si exista un progres, se vede la calitatea lucrarilor, la finisaje, la modul de organizare pe santier. La partea de structura suntem undeva la 85-90%, s-ar putea chiar mai sus. Au fost prevazute fondurile necesare pentru derularea lucrarilor de la Magistrala 4, care sa ajunga pana la sfarsitul anului, dupa care se vor gasi solutii pentru continuarea acestora. Ca termen de implementare a lucrarilor avem intarzieri, dar la inceputul anului 2017 lucrarile vor fi finalizate. Vreau sa va mai spun ca nu evaluez o companie dupa un singur obiectiv. Vom face o analiza completa a activitatii tuturor companiilor din subordinea MT si unde descoperim disfunctionaltati manageriale, vom lua imediat masuri", a spus Costescu.

Intrebat cand a circulat ultima data cu metroul, oficialul a spus ca acum o saptamana in Bucuresti si in urma cu doua saptamani in Praga, dar si in Budapesta.

La randul sau, directorul general al Metrorex, Catalin Homor, prezent la eveniment, a afirmat ca pe cele doua portiuni din cele doua magistrale se va circula de la sfarsitul anului viitor. Acesta da totodata asigurari ca pretul cartelelor de metrou nu va suferi majorari in 2016.

"Lucrarile in Drumul Taberei evolueaza intr-un ritm acceptabil, intotdeauna se poate si mai bine. Programul pe care noi l-am stabilit este ca la sfarsitul anului viitor noi sa putem pune in functiune acea sectiune de magistrala. La Magistrala 5 intarzierile sunt de un an si jumatate, un an si sapte luni. Imi cer scuze fata de disconfortul creat. Nu putem inventa o tehnologie prin care sa nu perturbam zona. Important este ca la finele anului viitor se va circula pe M5", a precizat directorul general al Metrorex.

In ceea ce priveste licitatia pentru cele 51 de trenuri, Homor spune ca "nu s-a schimbat nimic", licitatia fiind suspendata. "Asteptam noi elemente care sa duca aceasta licitatie intr-o directie sau alta", a mai spus Homor.