Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, marti, favorabil propunerea de numire a lui Cristian Lazar în functia de procuror şef adjunct al Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie şi Justitie, transmite Agerpres. Cristian Lazar exercita deja functia de procuror sef adjunct la Parchetul General de doi ani si jumatate, cand a fost delegat de Tiberiu Nitu pe aceasta functie. Potrivit Agerpres, in debutul şedintei, noul ministru al justitiei, Raluca Pruna, a precizat ca îşi asuma propunerea înaintata de predecesorul sau.

Raluca Pruna la sedinta CSMFoto: AGERPRES

Potrivit unor surse Hotnews.ro, Cristian Lazar vine de la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, unde a fost procuror, remarcat de Tiberiu Nitu (procuror general) si de Camelia Sutiman (sefa sectiei de urmarire penala). Propunerea de numire a fost facuta de fostul ministru, asumata de noul ministru iar numirea efectiva in functie o face presedintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor HotNews.ro, Raluca Pruna putea din punct de vedere tehnic sa revina asupra propunerii si sa sustina alta numire.

Cristian Lazar şi-a prezentat marti, în fata Sectiei de procurori, planul de management şi a raspuns întrebarilor membrilor CSM, dar şi cele adresate de catre noul ministrul justitiei.

În 29 octombrie, ministrul de atunci al Justitiei, Robert Cazanciuc, l-a propus pe Cristian Lazar în vederea numirii în functia de procuror şef adjunct al Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie şi Justitie.

"Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie şi Justitie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani în functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data", preciza la acea data MJ, într-un comunicat transmis AGERPRES.