Fosta şefa a Directiei Politica Medicamentului din Ministerul Sanatatii, Mihaela Udrea, a fost condamnata de Tribunalul Bucureşti la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzata ca a primit mita de la mai multe persoane pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice, scrie Gandul. De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea sumelor de 7.500 de lei şi 500 de euro şi a unei creme, primite mita de fosta directoare din MS de la şase persoane. Instanta a decis şi ca Mihaela Ela Udrea sa ramâna în arest la domiciliu.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Bucureşti a decis sa o condamne pe Mihaela Ela Udrea, fost director al Directiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii (MS), la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mita, în dosarul în care este acuzata ca a primit bani şi produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar în biroul sau din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

Decizia data de Tribunalul Bucureşti nu este definitiva, ci poate fi contestata atât de Mihaela Udrea, cât şi de procurorii DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis-o în judecata, la sfârşitul lunii septembrie, pe Mihaela Ela Udrea, fost director al Directiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru şase fapte de luare de mita, din care doua în forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 16 aprilie - 27 august 2015, Mihaela Ela Udrea a primit, în biroul sau din Ministerul Sanatatii, sume totalizând 7.500 de lei şi 500 de euro, precum şi produse cosmetice, de la şase persoane, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

Mihaela Udrea a fost prinsa în flagrant, în 27 august, când procurorii anticoruptie au gasit asupra acesteia suma de 2.000 de lei şi în biroul ei de la Ministerul Sanatatii alti 4.265 de lei, precum şi mai multe produse cosmetice.

  • Citeste integral articolul pe Gandul