Secretarul de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat spune ca a avertizat inca din luna august, de la disparitia planorului in Masivul Postavarul, ca s-ar putea ca echipele de cautare sa treaca pe langa epava si sa nu o vada, din cauza ca zona era impadurita si foarte deasa, informeaza Mediafax.

Intrebat cum de echipele de cautare nu au gasit in vara planorul disparut in Masivul Postavarul, vazut, sambata dimineata, de un turist care a anuntat autoritatile, aproximativ in aceeasi zona de unde se lansase, Raed Arafat a declarat pentru sursa citata ca inca de atunci el a avertizat ca echipele de salvamontisti, jandarmi, politisti, alpinisti, puteau trece in apropierea planorului si sa nu-l vada.

"Zona era foarte deasa, cu copaci. Puteau trece in apropierea lui si sa nu-l vada. Ca sa-l fi vazut, ar fi trebuit sa fie chiar langa el, intrucat era o zona foarte deasa", a declarat Arafat.

Secretarul de stat in MAI a precizat ca, din ceea ce i s-a spus acum, dupa gasirea planorului, copacii in zona nu ar fi rupti, iar epava ar fi chiar la limita unei prapastii.

"Reamintesc ca atunci, in august, au fost echipe de toate felurile care au participat la cautari, iar zona asta a fost cautata chiar de mai multe ori", a mai spus Arafat.

La randul sau, prefectul judetului Brasov, Mihai Mohaci, a declarat ca locul unde a fost gasita, sambata, epava planorului disparut in august este la o distanta de circa 10-14 kilometri de Cabana Postavarul, din Poiana Brasov, insa intr-o zona foarte abrupta si impadurita.

Intrebat de ce nu a fost gasit pana acum, cu toate ca nu este la o distanta mare de locul unde a decolat, prefectul a raspuns ca toate actiunile de cautare a planorului au fost coordonate de la Bucuresti.

Echipele de interventie au gasit epava planorului pilotat de Mircea Craciun si disparut in 6 august, in zona Muchia Cheii, din Masivul Postavarul. Echipajele s-au deplasat in zona respectiva dupa ce un turist a anuntat la 112 ca a vazut bucati dintr-un planor, gasind in interiorul epavei cadavrul in stare avansata de descompunere al pilotului Mircea Craciun.

Anterior, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta anunta ca Masivul Postavarul, unde sambata a fost gasita epava planorului disparut in 6 august, a fost inclus de mai multe ori, in cursul verii, in arealul de cautare, intr-o zona care a depasit o mie de hectare, insa aparatul de zbor nu a putut fi identificat atunci din cauza desimii padurii.

Potrivit unui comunicat de presa al IGSU, zona respectiva a fost verificata atat cu forte la sol, inclusiv cu alpinisti, in zonele abrupte, cat si cu elicoptere si drone.

Planorul pilotat de Mircea Craciun a disparut in 6 august, fiind cautat saptamani in sir in mai multe zone din tara, insa fara niciun rezultat.