Premierul Dacian Ciolos a declarat sambata, intrebat despre existenta sponsorizarilor de la ISU, ca acestea reprezinta "derapaje" care apar, probabil, si in alte institutii. Seful Executivului a mai aratat ca le-a cerut ministrilor sa ia masurile pe care le considera de cuviinta pentru a nu mai exista astfel de cazuri.

Dacian CiolosFoto: gov.ro

"Cred ca astfel de derapaje, le-as numi, exista nu doar la ISU, probabil si in alte institutii. Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si de integritate si va asigur ca nu o sa ezit si le-am cerut si ministrilor si i-am asigurat de tot sprijinul sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri sau astfel de comportamente in institutiile statului", a declarat Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria la finalul unei sedinte informale de Guvern.

"Sigur, nu sunt un lucru normal si e pacat ca s-a ajuns intr-o astfel de institutie, care este e esentiala si care e in prima linie de fapt a asigurarii sigurantei cetatenilor, la astfel de situatii", a mai afirmat premierul.

El a amintit ca, in ceea ce priveste ISU, a pus in programul de guvernare un obiectiv de analiza, de reformare sau "de ameliorare a activitatii".

Intrebat despre raportul facut de ISU avand ca tema sponsorizarile, Ciolos a declarat ca, in masura in care legea nu prevede altfel, considera ca aceste informatii sunt publice si va solicita sa fie accesibile.

In opinia sa, sunt multe informatii care in prezent nu sunt publice desi ar trebui sa intre in acest regim.

"Si va asigur ca in perioada urmatoare, zilele, saptamanile urmatoare, o sa facem publice si o sa asiguram o transparenta din ce in ce mai mare pe mult mai multe lucruri, nu doar pentru buna informare a cetatenilor, ca sa poata sa ia decizii in consecinta, dar si pentru ca eu cred ca oamenii au dreptul sa stie unele lucruri. Administratia nu este o anexa a unei structuri politice sau institutionale. Administratia este un serviciu al cetateanului si din perspectiva asta vad si reforma administratiei publice", a aratat Ciolos.