Peste 400 de romani care locuiesc in Castellon au comemorat tragedia din Colectiv vineri, cu o intarziere de doua saptamani provocata de timpului necesar solicitarii si aprobarii autorizatiilor legale pentru organizarea unei astfel de manifestatii.

Foto:

O tanara studenta de 23 de ani din Castellon, Cesiana, a creat un eveniment pe Facebook, Castellon pentru #COLECTIV si a reusit sa adune peste 400 de romani rezidenti in localitate, care au aprins lumanari in piata centrala din fata primariei si catedralei pe durata a 4 ore, intre 17:00 si 21:00, in acelasi timp in care s-a facut o modesta strangere de fonduri pentru fundatia Estuar.

"Am creat acest eveniment pentru a face apel la voi toti, romanii din diaspora, ca urmare a nefericitului eveniment din clubul Colectiv. Veniti sa ne sustinem compatriotii, sa ne comemoram victimele, sa incercam sa le ajutam familiile atat spiritual, cat si material. Nu avem culoare politica, dar vrem schimbare. Sa nu uitam ca din cauza sistemului suntem cu 45 mai putini si avem prieteni in spitale. Nu mai vrem coruptie, nu mai acceptam sa ni se spele creierele! Vrem transparenta si vrem insitutii cu oameni competenti! Haideti sa aprindem cu totii o lumanare si sa pastram cateva momente de reculegere", spune initiatoarea evenimentului, care a reusit sa obtina sprijinul diferitelor asociatii romanesti din oras, al consilierului local roman si al celor 4 culte religioase romanesti din municipiu.

"Speram ca acest gest facut in comemorarea tragicului eveniment petrecut in Bucuresti acum doua saptamani sa fie un pas inainte in coagularea comunitatii romanesti din Castellon si totodata un semnal pentru toti romanii din Diaspora, sa nu isi uite radacinile", arata Manuel Gabriel Paduraru, primul consilier roman la primaria din Castillon.