Poreclita "cowgirl" pentru obiceiul de a purta palarii de cowboy, Aitboulahcen ''nu arata ca un atentator sinucigas si bea alcool'', potrivit cunoscutilor. Si-a oferit serviciile pentru a comite atacuri teroriste in Franta, dar nu calatorit niciodata in Siria sau Irak. In aceeasi perioada a fost plasata sub "supraveghere tripla" pentru droguri si activitati teroriste. O supravegheau inclusiv serviciile secrete marocane, scrie telegraph.co.uk .

HotNews.roFoto: Hotnews

Raidurile din Saint-Denis

Hasna Aitboulahcen s-a nascut in urma cu 26 de ani in Clichy-la-Garenne, un oras din zona suburbana a Parisului, intr-o familie de imigranti marocani.

Potrivit relatarilor vecinilor sai, prezentate de ziarul francez Le Republicain Lorrain, era un copil extrovertit, desi "putin pierdut". Asemenea oricarui alt adolescent francez, obisnuia sa bea alcool, practica interzisa in Islam.

"Ea critica totul. Traia in lumea ei. Nu a fost interesata de studierea religiei. N-am vazut-o sa deschida Coranul. Era in permanenta pe telefon, se uita pe Facebook sau WhatsApp''

Povestea ei se s-a incheiat miercuri, intr-un bloc obisnuit din suburbia pariziana Saint-Denis, inconjurat de peste 100 de politisti francezi care efectuau un raid antiterorist in apartamentul in care aveau informatii ca s-ar afla Abdelhamid Abaaoud, suspectat ca ar fi orchestrat atacurile teroriste comise in Paris vineri noaptea.

In urma asediului care a durat 7 ore, 3 persoane si-au pierdut viata, printre care Abaaoud si Aitboulahcen.

In timpul raidurilor de la Saint-Denis Aitboulahcen a aparut la o fereastra, strigand "ajutor, ajutor". I s-a ordonat sa stea pe loc, in caz contrar va fi impuscata, dar s-a intors in interior.

Ultimele cuvinte ale femeii au fost surprinse intr-o inregistrare, urmate de zgomot de gloante si de o explozie.

"Unde este prietenul tau?" intreaba un ofiter de politie

"Nu e prietenul meu!" se poate auzi raspunsul lui Aitboulahcen, cu un amestec de furie si groaza in voce.

"Unde e?", intreaba din nou ofiterul, insa femeia insista: "Nu e prietenul meu!"

Oficiali francezi au declarat pentru Associated Press ca acest schimb de replici a avut loc cu cateva momente inainte ca Aitboulahcen sa isi detoneze vesta cu explozibili, aruncandu-se in aer. Ulterior, parti din corpul femeii au fost gasite pana si pe o masina de politie parcata in fata cladirii.

Inregistrarea audio a dialogului intre politist si Aitboulahcen:

Relatarile cunoscutilor

''Nu a avut nici un interes fata de religie si a inceput sa-si acopere fata cu un val acum o luna'', spune fratele ei, Youssouf Aitboulahcen, intr-o declaratie data presei .

"Ea critica totul. Traia in lumea ei. Nu a fost interesata de studierea religiei. N-am vazut-o sa deschida Coranul. Era in permanenta pe telefon, se uita pe Facebook sau WhatsApp''.

Un vecin, Hassane, in varsta de 62 de ani, o descrie ca fiind "baietoasa", imbracata mereu in blugi si hanorac. ''Nu ii era frica de nimeni. Era ca un mic soldat. Era saritoare si ma ajuta sa car cumparaturi grele. Nu pot sa cred ca face parte din aceasta secta''

A fost plasata sub "supraveghere tripla" de serviciile de informatii franceze, judecatori si politisti pentru droguri si activitati teroriste

Alte persoane o descriu ca fiind o fata extrovertita care bea alcool si a fost poreclita ''cowgirl'' pentru ca avea obiceiul sa poarte palarii de cowboy.

Dar acum este clar ca undeva dupa aceasta perioada s-a radicalizat.

Pe pagina ei de Facebook poarta un niqab, are arme de foc si a scris mesaje in care o lauda pe Hayat Boumeddienne - sotia lui Amedy Coulibaly, care a luat parte la atacul asupra supermarketului evreiesc din Paris din luna ianuarie - care a fugit in Siria, scrie site-ul de stiri belgian DH.be.

Dupa ce a incercat, fara succes, sa calatoreasca in Siria sa se alature ISIS "si-a oferit serviciile pentru a comite atacuri teroriste in Franta", potrivit unor surse din politia franceza.

In aceeasi perioada a fost plasata sub "supraveghere tripla" de serviciile de informatii franceze, judecatori si politisti pentru droguri si activitati teroriste.

O supravegheau inclusiv serviciile secrete marocane care au identificat-o pe Aitboulahcen ca fiind implicata in atacurile de la Paris

Aitboulahcen a studiat la Universitatea Paul Verlaine in Metz, unde, potrivit relatarilor, a amenintat guvernul francez.

Aitboulahcen a fost directoare a unei firme de constructie numita Beko constructii, infiintata in 2011 la Épinay-sur-Seine. Firma a intrat in lichidare in 2014.

Momentul exploziei de la Saint Denis: