Nu exista informatii legate de prezenta unor cetateni romani la hotelul Radisson din Bamako, unde are loc un atac terorist, afirma ministerul roman al Afacerilor Externe, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Ambasada Romaniei la Dakar, care asigura reprezentarea diplomatica si consulara a Romaniei in Mali, a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale competente pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la acest incident si pentru a verifica daca au fost afectati cetateni romani. Pana in acest moment nu exista informatii in acest sens", potrivit sursei citate.

Misiunea diplomatica romana a contactat consulul onorific al Romaniei la Bamako, in Mali, in vederea urgentarii obtinerii de informatii. "Verificarile sunt in curs, actiunile fiind in plina desfasurare", adauga MAE.

Atat Ambasada Romaniei la Dakar, cat si Consulatul Onorific al Romaniei in Mali se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara necesara, se mai arata in comunicatul citat.