DNA anunta ca procurorii au admis cerea Elenei Udrea de instituire unei garantii reale asupra imobilelor SC Bai Boghis SRL (doua terenuri avand suprafete de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. si constructiile aferente) pentru constituirea cautiunii de 5.000.000 lei

Elena UdreaFoto: Hotnews

Procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea acestor bunuri imobile.

DNA precizeaza ca, la data de 12.11.2015, asociatii SC Bai Boghis SRL au hotarat constituirea unei garantii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societatii in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie in vederea constituirii de catre Udrea Elena Gabriela a cautiunii stabilita prin Ordonanta din data de 30.10.2015.

In conformitate cu dispozitiile art. 217 C pr. pen. cautiunea garanteaza participarea inculpatului la procesul penal si respectarea de catre acesta a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Elenei Udrea i-a fost adusa la cunostinta ordonanta privind admiterea cererii de consemnare a cautiunii si dispunerea sechestrului asiguratoriu.

Avocatul Alexandru Chiciu spune ca una dintre firmele la care este asociata Elena Udrea a depus o garantie imobiliara, care acopera cautiunea de cinci milioane de lei.