Centrul comercial "Luceafarul" din municipiul Bacau a fost inchis, miercuri, de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), care, in urma unui control, au descoperit deficiente privind securitatea la incendii, in timp ce administratorul magazinului a fost amendat cu 100.000 lei, transmite Mediafax.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au facut un control la centrul comercial "Luceafarul" din municipiu, in urma caruia au descoperit o cale de evacuare din magazin blocata, iluminatul de siguranta nefunctional, instalatii electrice defecte si improvizate, instalatii de stingere a incendiilor neverificate si hidranti acoperiti cu pereti din rigips.

Totodata, echipele de control au constatat ca nu erau asigurate conditiile pentru evacuarea fumului de la subsolul cladirii.

"Magazinul avea acordul nostru de functionare din anul 2001, insa, prin recompartimentarea cladirii, necesita o noua autorizatie de la ISU. In consecinta, vechea autorizatie a fost anulata si cladirea se supune din nou autorizarii, conforma actualei legislatii. Magazinul a mai fost verificat odata in luna septembrie si atunci a fost sanctionat cu avertisment", a declarat, miercuri, pentru agentia de presa citata purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

In aceste conditii, reprezentantii ISU au suspendat activitatea centrului comercial si au pus sigilii pe usile de acces in magazin, in timp ce administratorul acestuia a fost amendat cu 100.000 de lei.

Centrul comercial "Luceafarul" are sase etaje si se intinde pe o suprafata de peste 7.000 de metri patrati, unde isi desfasoara activitatea zeci de firme.