19 oameni au fost raniti dupa ce un microbuz s-a ciocnit cu un tir, marti seara, in Baicoi (judetul Prahova), iar 9 persoane sunt internate in continuare la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, intre acestea fiind si o femeie careia i-a fost amputat bratul stang, anunta Mediafax.

Sase dintre raniti sunt internati la Sectia de chirurgie plastica si cate unul in sectiile de chirurgie generala, ortopedie si ORL, majoritatea avand traumatisme la cap, trunchi si membrele superioare.

Printre raniti se afla o femeie in varsta de 36 de ani, care a ajuns la spital cu ambulanta si careia medicii de la primiri urgente ii pusesera diagnosticul "amputatie brat stang cvasitotala". Initial, in urma primelor evaluari medicale la locul accidentului, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova anuntau ca doi dintre raniti au suferit amputatii, insa medicii din spital au fost nevoiti sa amputeze bratul doar in cazul femeii de 36 de ani.

Ceilalti zece raniti dusi la spital marti seara nu au ramas internati.

Conform unor surse oficiale, microbuzul cu o capacitate de 28 de locuri transporta muncitori, abia plecase din cartierul Dambu al orasului Baicoi si se indrepta catre localitatea Floresti.

Accidentul a avut loc, marti seara, pe strada Republicii din Baicoi, dupa ce microbuzul a fost lovit de un TIR care iesea de pe o strada secundara.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, colonelul Nicolae Popescu, spunea ca, in urma accidentului, 19 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti, precizand ca alti sapte pasageri din microbuz au refuzat sa fie dusi la spital.

Politia a deschis un dosar penal in acest caz.