Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis marti seara lui Dacian Ciolos, in cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de premier care a avut loc la Palatul Victoria, ca nu va spune niciodata Guvernului "ce sa faca" sau sa-i "impuna cum sa faca", dar noul Cabinet va gasi in el un partener.

"Eu pot sa va spun cateva lucruri foarte clare: Nu voi incerca niciodata sa spun guvernului ce sa faca, nu voi incerca niciodata sa impun guvernului cum sa faca", a spus Iohannis, alaturi de Dacian Ciolos si de Sorin Cimpeanu, care a asigurat interimatul dupa demisia lui Victor Ponta.

"Aveti toata libertatea si toata raspunderea, dar in mine veti gasi oricand, dl prim ministru, dl ministri, un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine, iar pentru asta e nevoie de un guvern care functioneaza bine si pentru asta e nevoie de comunicare", a adaugat seful statului.

Presedintele l-a avertizat pe noul prim ministru ca "2016 e un an complicat", cu doua randuri de alegeri, locale si parlamentare, si cu un buget care inca nu a ajuns in Parlament.

"Simplu nu va fi dar puteti sa contati pe parteneriatul cu mine", a mai spus Klaus Iohannis.