Sonia Maria Conovaru s-a nascut pe 6 iunie 2007 cu o malformatie grava a inimii, malformatie nedescoperita pe parcursul sarcinii sau in primele zile dupa nastere. Pentru a supravietui, Sonia a trecut prin 3 interventii pe cord pana in acest moment. Doua operatii au fost realizate la Munchen, in Germania si a treia la Boston, in SUA, la Children's Hospital Boston.

Sonia Maria ConovaruFoto: Arhiva personala

Ultima interventie a fost cea care i-a salvat viata, echipa de la Boston a reusit sa ii modifice intregul circuit cardiac si sa ii transplanteze o artera pulmonara umana intr-o interventie experimentala, in asa fel incat Sonia sa poata duce o viata normala, ceea ce se si intampla.

Citeste povestea Soniei.

Singurul neajuns este ca artera transplantata, chiar daca este umana, nu creste odata cu Sonia. Pana in mai 2016, Sonia trebuie sa suporte o noua interventie pe cord pentru a ii inlocui artera pulmonara ce ii ramane mica si obstructioneaza fluxul de sange care ii ajunge in plamani si mai apoi in intreg organismul. In timpul operatiei Sonia va primi o noua artera, mai mare, care ii va ajuta sangele sa ajunga in plamani pentru a se oxigena si a iriga toate organele. Avand in vedere faptul ca Sonia a fost supusa unei intervetii experimentale, este necesar ca aceeasi echipa sa intervina si de aceasta data.

Suma estimata de departamentul financiar de la Boston este de 98,041 dolari, cu toate reducerile posibile, interventia medicilor fiind pro bono.

Pe de alta parte, Sonia nu poate beneficia, din nefericire, de formularul E112, deoarece acesta este valabil doar in tarile Uniunii Europene.

Va multumim pentru ajutorul pe care i-l acordati Soniei pentru a putea sa traiasca o viata normala mai departe! Orice donatie se poate realiza in conturile Asociatiei Sonia Maria sau prin PayPal, in conturile de mai jos sau prin contract de sponsorizare:

  • Asociatia Sonia Maria

CIF: 31388396

Adresa: bd. Ion Mihalache 166, bloc 2, scara A, etaj 2, apartament 12, sector 1, Bucuresti, cod postal 011214

  • Cont BCR: RO66RNCB0484131725750001 RON

Banca BCR, sucursala Piata Romana

SWIFT: RNCBROBU

  • PayPal: oana.geambasu@gmail.com

Persoana de contact: Oana Geambasu - 0040743012346, oana.geambasu[at]gmail.com