Copii sud-africani care au fost schimbati din greseala dupa nastere, in 2010, vor ramane cu familiile care le-au crescut si nu vor fi returnati parintilor biologici a decis o inalta curte din Pretoria, potrivit Reuters.

Doi copii incurcati la nastere vor ramane cu parintii care i-au crescutFoto: Flickr / Dave Herholz

Cei doi copii, un baiat si o fata, care acum au cinci ani, s-au nascut in aceeasi zi intr-un spital din Johannesburg, dar au ajuns sa fie luati acasa si crescuti de cealalta pereche de parinti dupa ce asistentele le-au incurcat identitatea.

Imprejurarile precise al incurcaturii nu au fost facute publice, dar familiile nu si-au dat seama de greseala pana cand una dintre mame a facut analize dupa ce fostul sot a refuzat sa plateasca alocatia pentru copil, spunand ca nu el este tatal.

Una dintre femei initial si-a vrut fiica biologica inapoi, dar intre timp a acceptat opinia expertilor desemnati de instanta, care au recomandat ca respectivii copii sa ramana cu parintii care i-au crescut.

Curtea din Pretoria a decis luni ca acesti copii sa fie considerati adoptati de parintii care i-au crescut, a declarat Anne Skelton, director al Centrului pentru Legislatia Copiilor din Universitatea din Pretoria, care a consiliat instanta in acest caz.

"Nimeni nu se impotriveste. Trei dintre parinti sunt total de acord cu decizia. Unul dintre tati este nehotarat, dar a transmis prin avocatii sai ca va respecta decizia curtii", a declarat Reuters Skelton.