Sorin Cimpeanu, ministrul demisionar al Educatiei, a anuntat intr-o conferinta de bilant ca a semnat un ordin de ministru care prevede reducerea numarului comisiilor permanente din invatamantul preunversitar la maximum 7, intr-o scoala. "Acest proces de debirocratizare trebuie neaparat continuat", a declarat Cimpeanu, care a sustinut ca "e cazul sa ne concentram pe masurarea performantei cadrelor didactice prin progres scolar si nu prin bibliorafturi mai mult sau mai putin utile".

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

Sorin Cimpeanu, ministrul demisionar al Educatiei si premier interimar, a sustinut astazi, 17 noiembrie 2015, o conferinta de presa in care a prezentat bilantul mandatului sau de ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

"Am avut ca prioritate asumata eliminarea birocratiei. Nu stiu cat de mult am reusit sa facem, dar vreau in premiera sa va anunt ca, la finalul acestui mandat de ministru al Educatiei suprapus cu cel de premier, am reusit sa semnez ordinul de ministru privind diminuarea numarului comisiilor permanente din unitatile de invatamant preunversitar la un numar de maximum 7. Stiti ca doar cele din ROFUIP [Regulamentul de organizare a scolilor - n.red.] sunt 21, la care se adauga si alte comisii", a anuntat Sorin Cimpeanu.

Cimpeanu a explicat ca a realizat aceasta reducere a comisiilor din scoli prin comasarea activitatilor si atributiilor comisiilor prevazute pana acum. "Nu cred ca avem nevoie de un numar atat de mare de comisii", a adaugat ministrul

"Acest proces de debirocratizare trebuie neaparat continuat", a afirmat ministrul demisionar al Educatiei, care a precizat ca "e cazul sa ne concentram pe masurarea performantei cadrelor didactice prin progres scolar si nu prin bibliorafturi mai mult sau mai putin utile".