Printre violenta si moartea ce au cuprins vineri noaptea Parisul au existat si acte de bunatate care poate au salvat vieti scrie bbc.com. Unul dintre aceste acte a venit din partea lui Nicolas Sfintescu, patronul restaurantului L’Amare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este si muzician, fiind parte a proiectului Noze si are radacini romanesti.

Localul sau este chiar vizavi de restaurantul La casa Nostra, unde un atacator a deschis focul, ucigand cel putin cinci persoane. Cand Nicolas a auzit focurile de arma a reactionat foarte rapid pentru a-si proteja clientii ce erau la cativa metri de traseul gloantelor.

“Le-am spus: Treceti toti sub mese si in spatele barului”, a declarat el. Dupa ce s-au ascuns au auzit infricosati haosul de dincolo de ferestre.

“Am asteptat inca 10 minute inainte sa ne ridicam in picioare. Apoi cativa oameni s-au dus sa vada ce s-a intamplat. N-am vrut sa ma duc pentru ca nu am vrut sa vad oamenii morti”, a povestit el.

Nicolas spune ca era inca periculos afara pentru ca nu se stia unde este atacatorul. Le-a cerut clientilor lui sa intre inauntru si a tras storurile de metal.

El a decis sa mute pe toata lumea in apartamentul sa de deasupra localului. Acolo le-a dat celor circa 20 de persoane de mancare si cateva sticle de vin.

Au stat acolo pana la ora 4 dimineata, cand politia le-a spus ca este sigur sa iasa afara, moment in care au realizat ce tragedie s-a petrecut la cativa pasi de ei.

Pe jos era sange si se vedeau gaurile lasate de gloante in ferestrele La Cosa Nostra.

“Aveam si noi mese pe trotuar, dar era putin cam rece asa nu fusese nimeni pe terasa. Am fost foarte, foarte norocosi”, a spus Nicolas.