Un ziar belgian a scris marti ca politia a gasit gloante si o substanta chimica ce poate fi folosita pentru a fabrica bombe in casele din Bruxelles ale celor doi barbati retinuti sub acuzatia de terorism in legatura cu atacurile de vineri din Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procuratura a refuzat sa comenteze informatiile, precizeaza Reuters.

Avocatii celor doi spun ca barbatii sunt nevinovati si ca apar in acest caz pentru ca au plecat cu masina la Paris sa-l ia pe Salah Abdeslam, acum suspect principal, cautat de autoritati, dupa ce acesta i-a sunat spunandu-le ca i s-a stricat masina.

Tabloidul Derniere Heure, care nu au dat numele sursei, a scris ca cei doi aveau ingrasamant de azotat de amoniu in casele lor. Cei doi neaga ca l-au cumparat pentru a face bombe, a scris ziarul belgian.

Fratele lui Salah Abdeslam, Brahim este unul dintre cei sapte care s-au aruncat vineri in aer cu centuri sinucigase artizanale.

Derniere Heure scrie ca politia a gasit munitie intr-una dintre cele doua case, inclusiv gloante ce pot fi folosite pe Kalashnikov, arma de asalt folosita de unii atacatori din Paris.

O avocata a unuia dintre cei doi, al carui nume nu a fost facut public, a refuzat sa comenteze, spunand Reuters ca nu a vazut raportul politiei. Avocatul celuilat suspect, Mohamed Amri, a spus ca cel pe cae il reprezinta nu stia de niciun complot.

Avocatul lui Amri a spus ca acesta, impreuna cu celalalt, au condus sambata dimineata pana la Paris pentru a-l aduce pe Salah Abdeslam inapoi.

Politia, care le-a verificat masina in apropierea granitei cu Belgia dar i-a lasat sa mearga mai departe, i-a arestat apoi si a declansat o intensa cautare a lui Abdeslam.

Cei doi sunt din Molenbeek, un district bruxellez sarac, unde locuiesc multe familii de imigranti musulmani si care este in centrul unor investigatii privind islamistii radicali de multa vreme.

Politia franceza a anuntat duminica pe Twitter ca este in cautarea unui barbat nascut in Belgia, pe nume Abdeslam Salah.

Acesta ar fi legat de atacurile de vineri noaptea in care au murit peste 130 de persoane si este descris ca fiind “periculos”. "In niciun caz nu interveniti de unii singuri", transmite politia franceza.