​Raluca Pruna, noua propunere pentru ministerul justitiei, este in prezent expert la Directoratul general Justitie din cadrul Comisiei Europene. Potrivit unui rezumat al CV-ului publicat in 2005, Raluca Pruna este licenţiată în drept şi filosofie, master în ştiinţe politice, burse la universitatile „Paris VII” şi „Central European University”, Budapesta. Membru fondator al „Transparency International” Romania, pe care l-a si condus, membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”.

Potrivit datelor din CV-ul publicat in urma cu zece ani, Raluca Pruna este avocat înscris în Baroul Bucureşti si a mai ocupat in trecut pozitiile de coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti si jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unei investigatii publicate de revista Kamikaze in august 2010, Raluca Pruna ar fi reclamat la Parchet faptul ca semnatura de presedinte al Transparency International ar fi fost utilizata in fals. Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Bucuresti a reusit să confirme acest lucru: „În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că adresa nr.1032789/02.02.2006 a Transparency International România nu a fost semnată de către Prună Raluca Alexandra“. Dosarul s-ar fi inchis, insa Raluca Pruna ar fi facut o contestatie, fiind vizat presedintele TI, Victor Alistar.

Revista Kamikaze a citat din plangerea împotriva solutiei de NUP : „Se retine că lipseste intentia întrucît semnarea adresei s-ar fi făcut cu acordul meu (mandat verbal), desi nu am fost audiată, retinîndu-se numai cele declarate de numitul Victor Teodor Alistar fără ca acestea să se coroboreze cu alte probe, aducîndu-se astfel atingere nu atît drepturilor mele procesuale, cît mai ales demersului de aflare a adevărului. Mai mult, numitul Alistar sustine că as fi dat un mandat verbal, fără a fi în stare să precizeze CUI i-as fi dat acest mandat, acestuia sau unei persoane necunoscute (…). Precizez, prin urmare, că sustinerile numitului Alistar nu corespund adevărului (…)"

Mentionam ca Raluca Pruna a fost nominalizata oficial dupa retragerea Cristinei Guseth in urma audierilor din Parlament unde, desi a fost votata, a avut o performanta slaba. In cursul diminetii de marti, a fost vehiculat si numele lui Mihai Salagea, fost director la Institutul National al Magistraturii, in prezent director juridic la BRD.