Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a deschis un dosar penal, in care sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunii de omor, in cazul tinerei care a decedat la spital, dupa ce parintii acesteia au refuzat efectuarea unei transfuzii de sange din motive religioase, anunta Agerpres.

Astfel, pe rolul parchetului s-a constituit un dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la infractiunea de omor, in legatura cu imprejurarile in care o tanara dintr-o comuna suceveana a suferit in data de 5 noiembrie un accident de circulatie, fiind apoi internata in Spitalul Judetean Suceava.

Fata nu a putut fi operata de medici deoarece familia nu a fost de acord cu transfuzia de sange si, in urma complicatiilor medicale si a starii critice, a survenit decesul acesteia.

Presa locala a relatat ca familia fetei nu s-a opus interventiei chirurgicale, ci doar transfuziei de sange, invocand motive religioase, parintii fiind Martori ai lui Iehova.

Medicii de la Spitalul Judetean Suceava au cautat solutii din punct de vedere juridic pentru a trece peste refuzul parintilor, insa fata a decedat chiar in momentul in care o comisie de arbitraj din spital analiza situatia creata, mai scrie Agerpres.