Ambasada Frantei in Romania le multumeste tuturor celor care si-au exprimat, de ieri seara, condoleantele si sprijinul pentru natiunea franceza, dupa atentatele teroriste care au avut loc la Paris in noaptea de viner spre sambata, informeaza un comunicat de presa al misiunii diplomatice.

Au fost luate masuri de securitate consolidate, gratie mobilizarii autoritatilor romane, in jurul tuturor institutiilor oficiale franceze in Romania, transmite sursa citata.

Ambasada Frantei vrea sa multumeasca in mod special autoritatilor romane pentru promptitudinea reactiei lor si pentru disponibilitatea lor.

Manifestarile culturale programate de Institutul francez din Romania in perioada 16 - 20 noiembrie 2015 au fost anulate sau amanate iar Cinematograful Elvire Popesco din Bucuresti va fi inchis pana miercuri 18 noiembrie inclusiv.

Un Registru de condoleante online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Frantei (http://www.ambafrance-ro.org/Attaques-de-Paris-Registre-de-condoleances-en-ligne) unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai inalte autoritati romane, misiuni diplomatice si numerosi cetateni.

O carte de condoleante va fi de asemenea deschisa in fata Ambasadei Frantei in Romania (strada Biserica Amzei nr. 13-15, Bucuresti) incepand de la ora 13,00, astazi, sambata, 14 noiembrie 2015. In zilele urmatoare, aceasta va ramane la dispozitia publicului intre orele 9,00 si 20,00.

Comemorarea Armistitiului Primului Razboi Mondial la Bucuresti va fi mentinuta si va fi marcata printr-o ceremonie franco-germano-bulgara, ce va avea loc pe 15 noiembrie, ora 10.00, la careul francez din cimitirul Bellu

O adunare de reculegere, solidaritate si unitate va avea loc duminica, 15 noiembrie 2015, incepand cu ora 14,00 in fata Ambasadei Frantei. Ea se adreseaza tuturor francezilor, precum si tuturor acelora care doresc sa isi exprime sustinerea pentru Franta in aceste momente deosebit de dureroase.

Autoritatile romane au luat legatura cu Ambasada Frantei pentru a-i propune preluarea de raniti francezi, amintindu-si astfel de solidaritatea exprimata de Franta cu ocazia tragediei din clubul Colectiv din Bucuresti. Franta multumeste Romaniei pentru aceasta propunere care a fost transmisa autoritatile competente de la Paris.