Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu condamna atacurile din capitala Frantei si considera ca ceea ce s-a intamplat e ''o proba sangeroasa a falimentului politicii de securitate in Europa''.

''Sunt solidar cu poporul francez, sunt solidar cu Franta, patria drepturilor omului, in fata valului de barbarie care a curmat vieti nevinovate si a lovit din nou in plin felul nostru de viata european! Condoleante familiilor indoliate si poporului francez!'', arata Predoiu, intr-un comunicat citat de Agerpres.

In opinia acestuia, este momentul sa se regandeasca securitatea continentului si a cetatenilor europeni.

''Ceea ce s-a intamplat e o proba sangeroasa a falimentului politicii de securitate in Europa. E momentul sa regandim securitatea continentului si a cetatenilor europeni. E momentul sa intelegem ca efectele sunt in Europa, dar cauzele sunt in Orientul Mijlociu. Avem deficit de securitate interna in Europa, avem deficit de politica externa europeana in Orientul Mijlociu, avem deficit de prezenta militara europeana in teritoriile de baza ale terorismului'', subliniaza liberalul.

In context, acesta considera necesara marirea bugetelor diplomatiei, dar si a celor militare.

''Sa marim bugetele diplomatiei. Sa marim bugetele militare. Sa marim bugetele pentru intelligence. Sa facem armata europeana si politia europeana a frontierelor. Sa regandim filosofia si politicile pentru a transforma ciocnirea civilizatiilor in coexistenta lor pasnica. Cu inteligenta, dar si cu forta. Masurile de 'sigilare' a frontierelor trebuie doar sa acompanieze politici diplomatice si militare de destructurare a bazelor terorismului'', mai spune Predoiu.