Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante si cafenele de lux "Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata, informeaza Agerpres.

Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, retinutFoto: Facebook / Tudor Constantinescu

In acelasi dosar, au fost arestate alte trei persoane - Mihail Morosan si Cristian Cucona (asociati si administratori ai SC Solutions Center SRL Constanta) si Maria Mihaela Cartas (contabil sef la firmele lui Tudor Constantinescu).

De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar - Iulian Vespe (casiera), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locatiile si asociat cu Tudor Constantinescu in unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanti).

Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus vineri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a patronului Chocolat, Tudor Mihai Constantinescu, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata.

Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este in cuantum de 2.281.915 de lei (echivalentul a 512 036, 60 de euro), se arata intr-un comunicat al Directiei.

Procurorii au facut joi 43 de perchezitii la patroni de baruri si cluburi din Bucuresti, in cadrul unei anchete ce vizeaza evaziune fiscala si spalare de bani.

Dupa controlul inceput joi dimineata, patronul Chocolat a spus ca va colabora cu autoritatile pe perioada anchetei pentru a-si demonstra nevinovatia.