In noaptea de vineri spre sambata s-a speculat ca un jurnalist roman ar fi fost ranit in atacurile din Paris, pe pagina sa de Facebook fiind puse mesaje de apropiati ce sustineau acest lucru. Sambata dimineata acesta a infirmat speculatiile, dupa ce MAE informase ca nici autoritatile nu aveau date despre el sau alti romani raniti in capitala Frantei.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.15.Andrei Marian Mihai a postat un mesaj video pe contul sau de Facebook in care spune ca este bine si ca "a ramas traznit" cand a vazut speculatiile.

"Nu am patit nimic, sunt OK, sunt bine-mersi", a transmis acesta.

Posted by Andrei Marian Mihai on Saturday, November 14, 2015

UPDATE 11.10 Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, sambata, la Digi24, ca autoritatile efectueaza verificari in cateva cazuri cu care au fost semnalati privind romani aflati printre victimele din Franta, cum este si jurnalistul roman Andrei Marian Mihai, insa pana acum nu exista victime confirmate, informeaza Mediafax.

"Exista cateva cazuri in care continuam verificarile. Unul dintre ele este si cel semnalat si public, al jurnalistului roman de la France24. De indata ce vom avea informatii suplimentare vom informa si presa", a spus Bogdan Aurescu, la postul Digi24.

Ministrul a precizat ca celula de criza a MAE a fost activata inca de noaptea trecuta, iar la Ambasada Romaniei de la Paris nu au fost inregistrate solicitari de asistenta consulara, insa au fost mai multe persoane care au sunat pentru a se interese de starea unor romani stabiliti in Paris.

Aurescu a adaugat ca, pana in acest moment, verificarile au fost "pozitive", iar pe lista provizorie a victimelor nu se afla si romani.

"Pana in acest moment, in urma controalelor si contactelor pe care Ambasada Romaniei la Paris le-a avut, atat cu Serviciul Central de Asistenta Medicala din Franta, cat si cu spitalele pariziene care au primit raniti, pentru a verifica daca se afla cetateni romani printre victime, pana acum nu exista o astfel de informatie confirmata oficial", a spus Bogdan Aurescu.

Potrivit unui comunicat trimis anterior de MAE, Ambasada Romaniei la Paris continua activ demersurile legale pe langa autoritatile franceze competente pentru a obtine informatii suplimentare si pentru a verifica daca printre victimele atacurilor se afla si cetateni romani.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, pana la aceasta ora (sambata dimineata), nu exista nicio informare oficiala din partea autoritatilor franceze in acest sens, se scrie intr-un comunicat MAE.

Aproape de ora 11.00 nu aparuse nicio confirmare a informatiei din nicio sursa in afara presupusei pagini de Facebook a acestuia.

"Acest mesaj il scriu cu lacrimi de durere, pentru reporterul nostru drag si scump, Andrei Marian Mihai, ranit grav in atentatul din Franta. Multa sanatate Andrei, rezista, lupta, viata este frumoasa", a scris un apropiat al tanarului pe Facebook.

Potrivit informatiilor postate de apropiatii sai pe pagina de Facebook, Andrei Marian Mihai ar fi fost internat in coma indusa.