Donald Tusk, presedintele Consiliului European, l-a felicitat, vineri, pe Dacian Ciolos pentru nominalizarea in functia de premier al Romaniei, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Consiliului European, informeaza Mediafax.

"Din partea Consiliului European, as dori sa-mi exprim felicitarile calduroase pentru nominalizarea ca prim-ministru al Romaniei. Sunt increzator ca prin conducerea, devotamentul si profesionalismul dumneavoastra, marile asteptari din partea poporului roman fata de noul guvern vor fi concretizate. Aceasta nominalizare va oferi stabilitatea politica necesara pentru a face fata provocarilor cu care va veti confrunta", a declarat Donald Dusk intr-o scrisoare adresata lui Dacian Ciolos, postata vineri pe site-ul Consiliului European.

Tusk i-a mai dorit premierului Ciolos "succes in misiune", exprimandu-si "dorinta de a colabora indeaproape" cu acesta.

Dacian Ciolos, nominalizat de Klaus Iohannis pentru postul de premier, a fost comisar european pentru Agricultura in perioada 2010-2014, realizand prima reforma a Politicii Agricole Comune, iar dupa incheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al presedintelui Comisiei Europene.