Avocatul Alexandru Chiciu spune ca una dintre firmele la care este asociata Elena Udrea a depus o garantie imobiliara, care acopera cautiunea de cinci milioane de lei, in dosarul in care este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu, scrie Mediafax.

"Asa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale sa plateasca acea cautiune de 5.000.000 de lei instituita de DNA. Tot ce are este sub sechestru in dosarul 50/P al DNA. Astazi, una dintre firmele in care doamna Udrea este asociat a depus pentru domnia sa, in contul cautiunii, o garantie reala imobiliara, asa cum legea permite, care acopera valoarea cautiunii", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Acesta precizeaza ca "din considerente ce tin de limitele controlului judiciar, nu putem face alte precizari, in afara comunicarii faptului ca ne-am indeplinit obligatia".

Elena Udrea s-a prezentat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lamuri anchetatorii daca poate plati cautiunea dispusa de acestia, in dosarul in care este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

De asemenea, deputatul a fost chemat pentru a da declaratii in dosarul in care este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, in legatura cu un credit obtinut de la BRD.

Elena Udrea este suspectata ca ar fi finantat campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu, in schimbul asigurarii derularii unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Udrea a fost pusa, in 30 octombrie, sub control judicar pe cautiune, stabilita la cinci milioane de lei, in dosarul privind fapte de coruptie legate de vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputatilor a avizat inceperea urmaririi penale si a retinerii Elenei Udrea in aceasta cauza.

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusa sub control judiciar pentru o cautiune de cinci milioane de lei, dar instanta suprema a respins, pe 4 noiembrie, plangerea, pe motiv ca este neintemeiata.

Elena Udrea trebuia sa plateasca pana vineri cautiunea de cinci milioane de lei, insa fostul ministru spunea ca nu poate sa achite o suma atat de mare, in conditiile in care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA.