Ambasada Frantei la Bucuresti precizeaza ca Dacian Ciolos nu are cetatenia franceza si isi cere scuze pentru un text "eronat" publicat in martie 2015 in care se afirma ca premierul desemnat este cetatean romano-francez.

Dacian CiolosFoto: Agerpres

"In ultimele zile au circulat comentarii potrivit carora domnul Dacian Ciolos, Prim ministru desemnat, ar avea cetatenia franceza.

Se pare ca aceste comentarii se bazeaza pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Frantei cu ocazia unei receptii, care a avut loc pe 5 martie 2015. Aceasta receptie nu a avut legatura cu domnul Dacian Ciolos, care de altfel nici nu a asistat la ea.

In textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a mentionat, printre altele, in versiunea in limba franceza ca domnul Dacian Ciolos este "cetatean romano-francez" iar in versiunea in limba romana ca domnia sa are dubla cetatenie.

Aceasta informatie a fost eronata. Domnul Dacian Ciolos nu are cetatenie franceza", precizeaza Ambasada Frantei, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ambasada precizeaza ca textul a fost sters joi de pe site-ul sau si ca ambasadorul Frantei "regreta difuzarea unei informatii inexacte si utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversa".

"Ambasadorul prezinta scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Ciolos, prim ministru desemnat de catre presedintele Romaniei domnul Klaus Iohannis", potrivit textului citat.