Judecatoria Medgidia a decis, joi, ca Ioan Becali poate fi eliberat conditionat, la propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Poarta Alba care analizeaza dosarele privind liberarea conditionata, dupa ce in octombrie aceeasi instanta luase o decizie similara si la cererea avocatilor lui Becali, informeaza Mediafax. Decizia nu este insa definitiva.

Ioan Becali (foto arhiva)Foto: Hotnews

Instanta a admis, joi, propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Alba si a dispus liberarea conditionata a lui Ioan Becali.

Decizia Judecatoriei Medgidia nu este definitiva, avand drept de contestatie in trei zile de la comunicare pentru procuror si condamnat.

Judecatoria Medgidia a decis si in data de 29 octombrie liberarea conditionata a lui Ioan Becali, dar atunci a luat decizia ca raspuns la solicitarea facuta de avocatii acestuia. Decizia respectiva, care nu era definitiva, a fost atacata, insa deocamdata nu a fost fixat un termen la Tribunalul Constanta.

Ioan Becali a fost condamnat in martie 2014 la o pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare, primita in dosarul transferurilor de jucatori, din care a executat aproape un an si opt luni. El se afla in Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta.

Alaturi de Ioan Becali, in dosarul transferurilor de jucatori au fost condamnati la inchisoare fostul international Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Victor Becali, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu.

Pana la ora actuala, au fost eliberati conditionat fostul international Gica Popescu, fostul patron al FC Rapid Gheorghe Copos si Jean Padureanu.