Conducerea Ateneului Tatarasi a anuntat, joi, ca institutia de cultura isi suspenda activitatea temporar, din cauza noilor acte normative ce reglementeaza PSI, scrie Agerpres.

"In perioada urmatoare, la sediul Ateneului Tatarasi vor avea loc lucrari de revizie si completare a sistemului de prevenire a incendiilor. Astfel, se amana spectacolele de teatru. Biletele achizitionate deja pot fi pastrate pentru urmatoarele reprezentatii sau spectatorii pot intra in posesia contravalorii acestora la sediul institutiei noastre", a declarat Liviu Bratescu, directorul Ateneului Tatarasi.

Conform acestuia, cursurile pentru copii si tineret vor fi recuperate ulterior, programul fiind stabilit impreuna cu parintii si profesorii. La randul sau, primarul interimar Mihai Chirica a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca decizia suspendarii activitatii Ateneului Tatarasi a fost luata deoarece municipalitatea este interesata de siguranta iubitorilor de arta.

"Doua trape de fum din tavanul institutiei nu sunt functionale.S-a luat legatura cu firma care poate sa aduca dispozitivele care sa deschida automat trapele. Nu ne punem in pericol in niciun fel iubitorii de arta si cultura din Iasi. Vrem sa fim noi primul exemplu, pentru a arata ca suntem cu adevarat interesati de siguranta acestora", a declarat Mihai Chirica.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Situatii de Urgenta Iasi, in acest an au fost controlate 60 de institutii de cultura, fiind aplicate 28 de sanctiuni contraventionale din cauza neregulilor descoperite.