67 de persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv sunt internate in continuare in spitalele bucurestene, 15 dintre acestea fiind in stare critica si grava, a anuntat joi Ministerul Sanatatii, potrivit Agerpres. La Spitalul de Arsi mai sunt internati 14 raniti, la Spitalul Bagdasar Arseni - 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu - 6, la Spitalul Sfantul Ioan - 4, la Spitalul Elias - 6 raniti, la Spitalul Militar Central - 6, la Spitalul Sfantul Pantelimon - 2, la Spitalul de Urgenta din Bucuresti - 3, la Spitalul Universitar - 8 pacienti, la Spitalul Dimitrie Gerota - 2, la Spitalul Agrippa Ionescu - 2, iar la Spitalul C.C. Iliescu - unul. Peste 20 de persoane au fost externate, precizeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, 37 de persoane ranite in Colectiv au fost transferate in unitati sanitare din strainatate: Austria - doua persoane in stare stabila, Belgia - opt persoane in stare stabila (toate fiind programate in aceasta saptamana la interventii chirurgicale).

"Au aparut primele semne de evolutie medicala pozitiva in situatia tuturor pacientilor internati in unitatile sanitare din Belgia. Doi psihiatri romani acorda asistenta de specialitate pacientilor, dar si membrilor familiilor, in functie de necesitate. Ambii psihiatri colaboreaza indeaproape si cu preotul ortodox care este zilnic alaturi de pacienti", au anuntat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

De asemenea, in Olanda au fost transferate 8 persoane, din care doua au murit, iar sase sunt in continuare in stare stabila, in Franta a fost un transfer, insa pacientul a decedat, in Germania au fost transferate 5 persoane, dintre acestea 3 au plecat pe cont propriu.

In Marea Britanie au fost transferate 9 persoane dintre care trei au murit, iar alte sase sunt in stare stabila, in Norvegia se afla un ranit in stare stabila, iar in Israel au fost transferate 3 persoane (una a murit, o persoana este in stare instabila transferata in ATI, iar o a treia este in stare stabila).