O explozie s-a produs, joi, intr-un apartament dintr-un bloc din Husi, dupa ce o femeie de 89 de ani a aprins un chibrit intr-o camera unde se acumulase gaz de la o butelie. Batrana a fost ranita grav si transportata cu un elicopter SMURD la Clinica de arsi din Iasi, anunta Mediafax.

Potrivit reprezentatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, explozia a avut loc intr-un bloc din Husi, in apartamentul unei femei de 89 de ani care folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se incalzi pe timpul sezonului rece. In momentul in care aceasta a incercat sa aprinda unul dintre ochiuriurile aragazului, s-a produs explozia.

Vecinii femeii au sunat la numarul de urgenta 112, in zona fiind trimise echipaje de pompieri si ambulanta.

"Deflagratia a avut loc din cauza operarii gresite a aragazului, in sensul ca, dupa deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul dupa un interval mare de timp, perioada in care s-a facut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmata de incendiu, astfel incat nu s-a impus interventia pompierilor cu apa si spuma", a aspus purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Ionel Rosu.

Femeia in varsta de 89 de ani a fost grav ranita: "Pacienta a suferit arsuri de gradele II si III pe aproximativ 30 la suta din suprafata corpului, fiindu-i afectate inclusiv caile respiratorii. Femeia a fost intubata, evolutia sa fiind una imprevizibila avand in vedere gravitatea arsurilor si varsta", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, Aurora Popa.

Transportata initial la Spitalul Municipal Husi, femeia a fost transferata ulterior cu elicopterul SMURD la Clinica de arsi din Iasi.