Teatrul Nottara anunta sporirea masurilor pentru siguranta spectatorilor si a decis ca, din aceasta saptamana, sa interzica fumatul in cladirea teatrului, inclusiv in spectacole. "In situatiile in care scenariul nu poate fi adaptat, tigarile vor fi inlocuite cu unele electronice sau confectionate din materiale incombustibile. De asemenea, se va renunta si la lumanari si alte surse de foc deschis, apelandu-se tot la variante electrice", se arata intr-un comunicat al Teatrului Nottara. Institutia de spectacole mai precizeaza ca beneficiaza de toate avizele necesare functionarii, inclusiv avizul I.S.U. privind apararea impotriva incendiillor, planul de interventie in caz de incendiu fiind intocmit si avizat de I.S.U "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti.

Teatrul Nottara mai informeaza ca imobilul in care functioneaza beneficiaza de un numar total de patru iesiri, una (cea principala) pe Bulevardul Magheru si trei pe Strada Jules Michelet, iar salile au mai multe usi largi, care se deschid spre exterior. Capacitatea salilor este de 400 de locuri.

De asemenea, pentru interventii in situatii de urgenta, la Teatrul Nottara sunt asigurate doua posturi permanente de pompier servant (24 ore/24 ore) si un post cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum si 65 de extinctoare.

Teatrul Nottara da asigurari ca conducerea institutiei a luat toate masurile pentru siguranta spectatorilor, printre care respectarea numarului maxim de spectatori admis pentru fiecare sala, existenta planurilor de evacuare pe fiecare etaj, marcarea prin semne luminoase a iesirilor, mentinerea libera a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul in cazul necesitatii de evacuare rapida si revizia tehnica lunara a echipamentelor ce deservesc salile de spectacole.

In ceea ce priveste incadrarea cladirii in care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, Teatrul Nottara precizeaza ca Marinela Tepus, managerul institutiei, a solicitat in repetate randuri efectuarea unei noi expertize a cladirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat pana in prezent.