Sorin Cimpeanu (ministrul Educatiei) si Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe) au sanse mari sa isi pastreze portofoliile si in Guvernul Ciolos, in timp ce Mihnea Motoc (actual ambasador in Marea Britanie) ar putea prelua Ministerul Apararii Nationale, au declarat pentru HotNews.ro surse convergente.

Aurescu, Motoc, CimpeanuFoto: Colaj / Sursa foto: Hotnews, Agerpres

Laura Stefan (una dintre figurile cele mai cunoscute ale societatii civile) este data de Romania TV ca posibil viitor ministru al Justitiei, dar HotNews.ro nu a putut confirma. In schimb, e cert ca au existat discutii cu Raluca Pruna, inalt functionar in Comisia Europeana, dar nu s-a ajuns la un acord.

Constantin Dudu Ionescu, consilier al presedintelui Iohannis, a fost dat de Mediafax drept posibil viitor ministru de Interne. Surse politice au confirmat pentru Hotnews.ro existenta unor discutii cu Dacian Ciolos, dar nu exista o decizie finala.

Alte nume vehiculate de Romania TV au fost ale altor trei inalti functionari ai Comisiei Europene pe care Ciolos i-a avut colegi sau i-a cunoscut la Bruxelles. Potrivit surselor Hotnews.ro, e putin probabil ca ei sa accepte intoarcerea la Bucuresti: Mihail Dumitru - Ministerul Agriculturii, Daniela Gheorghe - Ministerul Finantelor si Tudor Constantinescu - Ministerul Economiei si Energiei.