Curtea de Apel Iasi a dat miercuri decizia definitiva in cazul celor sapte tineri acuzati ca au violat o tanara, acestia primind pedepse mai mari decat in prima instanta. Daca initial fusesera condamnati la pedepse intre 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni de inchisoare acum s-au dat condamnari intre sase si zece ani, informeazastirileprotv.ro.

Tinerii condamnati pentru violFoto: Agerpres

Si cuantumul daunelor morale a fost marit, pana la 70.000 de lei.

Pedepsele primite acum:

Silviu Ovidiu Burada - 10 ani de inchisoare (sentinta anterioara 8 ani si 4 luni de inchisoare)

Paul Andrei Burlacu - 8 ani si 8 luni de inchisoare (sentinta anterioara 7 ani de inchisoare)

Silviu Avadanei - 8 ani de inchisoare (sentinta anterioara 7 ani de inchisoare)

Petrica Ionut Bolboceanu - 8 ani si sase luni de inchisoare (sentinta anterioara 7 ani de inchisoare)

Ionut Bogdan Boicu - 6 ani si 6 luni de inchisoare (sentinta anterioara 5 ani si 8 luni de inchisoare)

Alin Dumitru Rotaru - 6 ani si 4 luni de inchisoare (sentinta anterioara 5 ani si 8 luni de inchisoare)

Ioan Surleac - 6 ani de inchisoare (sentinta anterioara 5 ani si 8 luni de inchisoare) (sursa Pro TV)

Cei sapte tineri din Valeni acuzati ca au violat o fata de 18 ani fusesera condamnati, pe 17 august, de Judecatoria Vaslui, la pedepse cuprinse intre 5 ani si opt luni si 8 ani si patru luni de inchisoare, precum si la plata unor daune morale de 50.000 de lei catre tanara, decizia instantei nefiind insa definitiva.

Cei sapte tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, au fost judecati sub control judiciar, fiind acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, in noiembrie 2014, o fata de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital. Potrivit cercetarilor facute de catre anchetatori, adolescenta a fost abuzata sexual in doua randuri, in aceeasi seara, de catre cei sapte tineri.

Retinuti initial de catre politisti, cei sapte tineri au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol. La inceputul lunii aprilie, aceeasi instanta a decis eliberarea, pe rand, din arest a celor sapte vasluieni acuzati de viol, fiind plasati in arest la domiciliu. In 19 iunie, Judecatoria Vaslui a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul celor sapte.

In 23 iunie, in urma unei sesizari facute de Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), CSM a sesizat Inspectia Judiciara sa faca verificari privind eliberarea din arest a celor sapte tineri.