Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare, informeaza Agerpres.

Limba maghiara 2Foto: maghiara-cls1-v1.chefmast.com

Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcata la 13 noiembrie. La aceasta data vor fi prezentate valorile minoritatii maghiare, traditiile si obiceiurile unguresti.

"Cu aceasta ocazie vor fi organizate manifestari culturale, prezentari de carte, precum si omagieri ale unor personalitati ale comunitatii maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel intr-un mod institutionalizat posibilitatea ca reprezentantii altor etnii sa aiba acces la universul cultural maghiar", se arata in expunerea de motive a actului normativ.

Tot miercuri, seful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, a Legii privind stabilirea unor masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) nr. 236/2012 al Parlamentului European si al Consiliului privind vanzarea in lipsa si anumite aspecte ale swapurilor pe riscul de credit si a Legii pentru completarea art. 10 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.