Inca un tanar dintre cei grav raniti in incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie a murit miercuri dimineata. El fusese transferat intr-un spital din Marea Britanie pentru tratament, transmite Digi 24.

Candele la ColectivFoto: Hotnews

Tanarul avea arsuri pe 60% din suprafata corpului si a facut complicatii renale si digestive, transmite sursa citata.

Marti seara fusese anuntat decesul unei alte persoane ranite in Colectiv si care era internata tot intr-un spital din Marea Britanie, la Liverpool.

Bilantul mortilor a urcat acum la 50, adica aproape dublu fata de numarul celor care isi pierdusera viata inca din prima seara a dezastrului. In noapte incendiului au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit una.

In spitalele din Capitala erau, marti seara, 76 de persoane ranite, dintre care 24 in stare critica si grava. Un numar de 29 de pacienti sunt internati in spitale din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elvetia si Germania.

La Floreasca doi raniti sunt in stare critica, patru in stare foarte grava

Doi raniti in clubul Colectiv din cei sase internati la Spitalul de Urgenta Floreasca sunt in stare critica, a declarat miercuri pentru Agerpres seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie, Ioan Lascar.

Potrivit acestuia, ceilalti patru pacienti sunt in stare foarte grava.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat marti seara ca inca un pacient de la Spitalul Floreasca ar putea fi transferat la o unitate medicala din strainatate, insa se asteapta ca starea acestuia sa se stabilizeze.

Sase pacienti sunt in stare grava, foarte grava si critica la Bagdasar

Treisprezece raniti in clubul Colectiv se afla internati la Spitalul Bagdasar-Arseni, dintre care sapte sunt pe Sectia de chirurgie plastica, avand stare buna, iar alti sase - in stare grava, foarte grava si critica - la Terapie Intensiva, a declarat miercuri pentru Agerpres medicul Mircea Carantino.

"Sapte pacienti sunt internati pe Sectia de chirurgie plastica cu stare buna. Sase pacienti sunt in Terapie Intensiva cu stare grava si foarte grava si critica. Pana acum, au plecat cinci pacienti: unul in Israel, doi in Belgia, unu in Norvegia si unul in Germania", a spus Carantino.