Doi pacienti raniti in incendiul din Colectiv vor fi transferati, marti seara, la o unitate medicala din Germania, unde vor fi transportati cu o aeronava Spartan a Fortelor Aeriene, transmite Mediafax.

14 raniti din Colectiv mai sunt in spitalele din strainatate, 2 in cele bucuresteneFoto: mapn.ro

Potrivit Ministerului Apararii, o aeronava de tip C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni medicale, va transporta in Germania doua victime ala tragediei din Colectiv.

Aeronava va decola marti seara, de la Baza 90 Transport Aerian, iar in timpul zborului pacientii vor fi asistati de o echipa medicala coordonata de SMURD si sprijinita de medici si personal al MApN.

Conform datelor Ministerului Sanatatii, marti dimineata erau internati in spitale din Capitala 76 de raniti, dintre care la Spitalul de Arsi 15 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenta - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit in 5 noiembrie pentru ca nu se simtea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.

Alti 34 de raniti in incendiul din Colectiv au fost transferati in unitati sanitare din strainatate, dintre care patru au decedat.

In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care unul - Tudor Golu - a decedat marti, iar ceilalti opt sunt in proces de evaluare medicala. In spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate in stare stabila, iar in Olanda au fost transferate tot opt persoane, insa doua dintre acestea, Tullia Ciotola si Florin Cristian Popescu, au decedat sambat - una in drum spre spital si cealalata la spitalul din Rotterdam. Ceilalti sase raniti transferati in Olanda sunt in stare stabila.

In Israel au fost transferate trei persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care una este in stare stabila si o alta in stare instabila. O alta persoana care era internata in Israel - Teodora Maftei - a decedat luni.

In Austria au fost transferate doua persoane, ambele fiind in stare stabila, iar in Norvegia si Elvetia au fost internati alti doi raniti in incendiul din Colectiv. Alti doi raniti au plecat in Germania, pe cont propriu.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoana. In 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numarul victimelor ajungand, marti, la 48.