Doi cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal in Romania, din Bulgaria, prin zona localitatii Negru Voda din judetul Constanta, au fost prinsi de politistii de frontiera, ulterior fiind gasite si calauzele acestora, doi britanici care urmau sa ii transporte pe migranti pana in Germania, anunta Mediafax.

Politistii de frontiera de la Negru Voda au observat, in noaptea de duminica spre luni, cu ajutorul sistemului electronic, in apropierea liniei de frontiera, doua persoane care se deplasau spre teritoriul Romaniei, pe jos, dinspre Bulgaria, se arata intr-un comunicat al Garzii de Coasta.

Cei doi barbati prinsi nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, fiind dusi la sediul sectorului pentru verificari. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cei doi sunt cetateni sirieni, in varsta de 17 si 18 ani.

In paralel cu aceasta actiune, in urma extinderii cercetarilor, in apropierea orasului Negru Voda au fost identificati alti doi barbati, cetateni britanici, in varsta de 22 si 23 de ani, care au intrat legal in Romania cu un autoturism inmatriculat in Bulgaria, ei fiind suspectati ca au facilitat ajungerea celor doi sirieni pe teritoriul Romaniei. Ulterior, s-a stabilit ca acestia intentionau sa ii preia si sa ii conduca pe cei doi migranti sirieni pana in Germania.

Politistii de frontiera fac cercetari pentru trecerea frauduloasa a frontierei prin intrarea in tara, respectiv trafic de migranti in acest caz, cercetarile fiind continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.

Cei doi cetateni sirieni au fost predati, luni dupa-amiaza, autoritatilor de frontiera din Bulgaria, conform acordului existent intre cele doua state, iar cele doua calauze britanice au fost audiate de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.