Inca un pacient de la Spitalul de Arsuri din Bucuresti a murit, bilantul tragediei a ajuns la 47 de morti, anunta Digi 24.

"A murit pacientul care era in starea cea mai grava dintre toti", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, medicul Adrian Stanculea.

Ultima persoana care si-a pierdut viata este Liviu Zaharescu, un tanar din Brasov, care lucra ca fotograf pentru o publicatie online de muzica rock, scrie agentia Mediafax.

In cursul diminetii de luni, bilantul tragediei tragediei din Colectiv se agravase la 46 de morti, dupa decesul ziaristei Teodora Maftei, care a murit la o clinica din Israel, unde a fost transferata saptamana trecuta.

Bilantul tragediei din clubul Colectiv crescuse la 45 de morti dupa ce 13 persoane au decedat doar in acest weekend, atat in spitalele din Capitala, cat si in cele din strainatate. Cei care si-au pierdut viata in ultimele doua zile sufereau de insuficienta organica sistemica.

Numarul pacientilor internati in urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni seara, la 71, dintre acestia 14 fiind in stare critica si sapte in stare grava, potrivit agentiei Mediafax.

Ceilalti 50 de raniti sunt stationari.

Intrebat daca poate estima cati pacienti ar mai putea pleca la tratament in strainatate, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Dorel Sandesc a spus ca decizia apartine medicilor din strainatate.

"In aceasta seara avem o noua intalnire cu medici din Germania si din Franta, vom vedea daca acestia vor decide transferul in strainatate al altor pacienti. De fiecare data decizia plecarii la tratament in strainatate a ranitilor din incendiul din clubul Colectiv a apartinut medicilor straini, acestia cunoscand exact starea pacientilor, dar si conditiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoana. In zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numarul victimelor ajungand, luni, la 47.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat.