Cateva sute de persoane s-au adunat si luni seara in Piata Universitatii, dispersate in zona Fantanii si pe trotuarul din fata Teatrului National Bucuresti. Oamenii au stat in mai multe grupuri, iar mesajele au fost din cele mai diferite si contradictorii. Multumimea a huiduit cand in Piata s-a aflat ca propunerea PSD pentru postul de premier este Liviu Vionea. Grupul de manifestanti din jurul stegarului dac pe nume Cezar, cunoscut din timpul protestelor anti-Basescu, s-a retras intr-o parte si striga "Jos Justitia" si "Demisia Codruta". Peste drum, pe treptele TNB canta o soprana. In piata a aparut si un "preafericit" care protesta impotriva IPS Daniel.

Protest Piata Universitatii (1)Foto: Hotnews

23:30 Incheiem aici livetextul pentru o noua zi de proteste

22:00 Lumea incepe sa plece incet-incet din piata. In acest moment mai sunt circa 200 de oameni. Singurul grup compact ramas este cel unde se canta

21:41 Intr-un colt de piata s-au adunat mai multi oameni care canta. Spun ca momentul se numeste "Colectiv unplugged"

21:28 Numarul protestatarilor a ramas constant iar scandarile sunt razlete. Grupul de manifestanti din jurul stegarului dac pe nume Cezar s-a retras intr-o parte si striga "Jos Justitia" si "Demisia Codruta " . peste drum, pe treptele TNB canta o soprana.In piata a aparut si un "preafericit"

20:21 In piata sunt circa 350-400 de oameni. Stegarul dac pe nume Cezar a intrat intr-un clinci verbal cu grupul care striga "Voinea pentru noi, este Ponta doi". In alta parte a pietei cineva a adus niste boxe si un microfon si anunta ca va avea loc un moment muzical in piata pentru victimele Colectiv.

Stegarul a inceput sa ii fotografieze cu telefonul pe cei care striga impotriva lui Liviu Voinea si Victor Ciorbea si se intreaba retoric, cu glas tare: "Ce rost are sa strigam din astea?"

19:40 In zona fantanii si la TMB sunt in aceste momente circa de 300 de protestatari. Se scandeaza "Daca ar durea prostia, s-ar tipa in Romania", "Colectiv", "Coruptia ucide", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa". Protestatarilor care scandeaza li s-a alaturat un domn in varsta cu o chitara cu care tine ritmul scandarilor. Din alta parte a pietii se aude o portavoce care vorbeste de revolutie. Se huiduie si se scandeaza "Voinea pentru noi, este Ponta doi"

19:05 In piata se scandeaza "Jos Ciorbea", "Jos Tariceanu", "Vrem 300, nu 600"

Scandarea serii, de la un protestatar care pare turmentat: "Vreau sa-mi fur singur caciula. Nu sa mi-o fure altii"

18:53 La aceasta ora sunt circa 150 de oameni rasfirati in grupuri in zona Fantanii de la Universitate si pe trotuarul din fata TNB. La auzul informatiei ca Liviu Voinea este una din propunerile de premier, unii protestatari au inceput sa huiduie si sa scandeze Hotii, in timp ce altii au strigat "Vrem oameni noi, nu tot pe voi".

La Fantana de langa facultatea de Arhitectura erau mai multe lumanari aprinse.

Oamenii stau in grupuri si discuta despre ce masuri ar trebui luate, despre lipsa de incredere in partide si necesitatea aparitiei unor noi figuri in politica.

Se fac liste de propuneri si liste de oameni noi. In general, media de varsta a celor prezenti este mai ridicata fata de serile trecute.